Tilgjengelig fiskekort.

Holstad

Orkla Tilbake til elven
   

Om valdet

Velkommen til Holstad vald. Holstad vald kan tilby fiske i tre soner: Øvre, Nedre og Sameiet. Valdet er lett tilgjengelig da det går veier ned til elvebredden både på Øvre, nedre og Sameiet så det er mulig å parkere helt nede ved elva.

Valdbeskrivelse

Holstadhølen Øvre starter like ved den lille øya som deler elveløpet i to. På normale vannføringer går fisken i det østre løpet, og man har optimale sjanser fra Holstadsiden. Like nedstrøms bekken dreier dreier djupåra mot vestre bredd, og det må utøves litt vading for å nå ut der fisken går. her blir elva bred og relativt grunn, og dette er nok i stor grad et rent transportstrekk. Mot nedre grense av valdet smalner elva inn igjen og dreier svakt mot vest. Her blir det dypere og et riktig fint brekk finnes helt nederst på valdet. I dette området finnes flere plasser der fisken stopper.

Holstadhølen Nedre er en kort, men riktig fin strekning der man fisker på brekket og utløpet av hølen. Her han man godt drag i elva, og flere stand-/hvileplasser. Særlig på litt stor elv kan denne strekningen være giftig, denne egner seg godt for alle typer redskap

Holstadhølen Sameie ligger oppstrøms Nedre, og ligger i yttersvingen i den bortimot nitti grader skarpe svingen på elva. Den dype delen går her helt inntil Holstadsiden, og fiskes nok best med sluk og mark. klikk på bildet til venstre for en stor utgave av kartet.

 

Om oss

Holstad vald har gleden av å tilby fiske i tre soner på ett og samme fiskekort. I tillegg til Øvre og Nedre kan man også fiske på Holstadhølen Sameie på alle oddetallsdatoer. Det er viktig å merke seg at fisket på Sameiet følger datodøgnet og ikke vårt ordinære fiskedøgn som starter/slutter kl. 12 midt på dagen. Dette sikrer at man tross alt kan få fisket på sameiet i 12 timer selv om man kun skal fiske i ett døgn. Samlet gir dette tilgang til fra 780 til ca. 1000 meter elvebredd.

Vi kan tilby fire fiskekort pr. døgn. Valdet kan fiskes med alle typer lovlig redskap, så dette skal kunne falle i smak hos de fleste fiskere.

Velkommen!

Kontakt oss

Jon Erik Grøseth, Orklaguiden

+47 95827078

post@orklaguiden.no

Bestilling overnatting

Velg overnatting

Oppsummering

Kontaktinformasjon

Bestilling fiskekort

Oppsummering

Personer

Kontaktinformasjon

Bestilling fiskekort

Oppsummering

Personer

Kontaktinformasjon

Bestill pakke

Velg pakke

Oppsummering

Kontaktinformasjon

  • Fluefiske
  • Gapahuk
  • Parkering

Andre fasiliteter

  • På Holstadhølen Øvre er det bygd en stor gapahuk øverst på valdet like ved bekken som løper ut i Orkla.