Vangseng Laksefiske

Orkla Tilbake til elven
   

Om valdet

Vangseng befinner seg i de øvre deler av Orkla, ca 3,5 km fra kommunesenteret på Berkåk

Den øvre delen av valdet er stilleflytende med tett vegetasjon langs store deler av bredden, noe som gjør det krevende for fluefiskeren å få fisket effektivt, men mark –og slukfiskeren har gode muligheter for fangst i dette området. Ved utgangen av dette stilleflytende partiet finner man en innbydende brekk-kant, som går over til et langt stryk. Dette brekket er kjent for å være en riktig så god fiskeplass, spesielt på høy vannføring (fra 45kbm/s og oppover), men også ved lavere vannføring kan skumringsfiske resultere i «stram snor». Ved denne fiskeplassen finner man valdets overnattingstilbud, en nyoppført koselig stavlaftbu, samt en romslig gapahuk.

Nedover fra brekket er det bra fart i vannet, hvor det ved lav til middels vannføring danner seg flere små lommer og kanter som er vel verdt å prøve seg på. 350 m nedstrøms brekket flater elva ut og danner en spennende høl, før vannet igjen setter fart videre nedover elva. Denne fiskeplassen holder fisk på stort sett alle vannføringer, men antallet standplasser er størst ved normal sommervannføring (ca 30 kbm/s). I utstrømmen av denne hølen er nedre grense av vangsengvaldet. Ved denne fiskeplassen finner man valdets andre gapahuk.

Kort oppsummert så er ikke valdet særlig kritisk til vannføring og passer godt for alle typer redskap.

Om oss

Kontakt oss

Jon Erik Grøset

+47 95827078

jonerik.groeset@elveguiden.no

Bestilling overnatting

Velg overnatting

Oppsummering

Kontaktinformasjon

Bestilling fiskekort

Oppsummering

Personer

Kontaktinformasjon

Bestilling fiskekort

Oppsummering

Personer

Kontaktinformasjon

Bestill pakke

Velg pakke

Oppsummering

Kontaktinformasjon

  • Båt
  • Dusj
  • Fluefiske
  • Gapahuk
  • Overnatting
  • Sti til elva

Andre fasiliteter

  • Valdet er om lag 1 km langt og fiskes fra vestre bredd.
  • Det selges 3 kort pr døgn + 1 grunneierkort. Om det er ønskelig kan også grunneierkortet kjøpes.
  • Ved å henvende seg til grunneier får man også tilgang til båt for å forflytte seg fra brekket til den øvre biten av valdet.
  • Motfiske fra private vald forekommer med alle typer lovlig redskap.

Overnatting

Hytta ligger fint og oversiktlig til i forhold til brekket  er inndelt i to rom, ett soverom og stue/kjøkken, med en liten åpen hems over soverommet. På soverommet står det ei køyeseng og i stua er det plassert en sovesofa dvs. det er i alt 3 sengeplasser + hems.

Ved siden av hytta befinner det seg ei lita bu hvor man har dusj, oppvaskmaskin m.m + en utedo. Så alt ligger til rette for at de fleste vil trives godt i disse omgivelsene. Finn priser og ledig kapasitet i bookingkalenderen!