Kortsalget er ikke åpnet.

Svinsøyen

Orkla Tilbake til elven
 • VALDETS LENGDE 3000m
   

Om valdet

Svinsøyen  har 9 høler med mulighet for fiske med sluk, mark og flue. Vi har 6 hytter i forskjellige størrelser og antall sengeplasser. De to største hyttene leies ut som en del av en laksepakke sammen med henholdsvis Steinkasterhølen og Svinsøyhølen/Åkerstein. Med dette konseptet håper vi å treffe flere grupper, både de som ønsker å kjøpe «vanlige»  fiskekort og de som ønsker å leie en egen høl.

Valdbeskrivelse

1. Mælan.

Mælan er ca 250-300 meter lang. Det er et rolig stryk med en del hvileplasser for fisken, en morsom plass å kjøre fisk på. Passer best med flue her.

2. Valdstadhølen.

Valdstadhølen er ca 100-130 meter lang. Starter ved ett langt stryk, den er dypere ved starten og blir en del grunnere siste halvdel. Hølen er fin for både flue, sluk og mark, det er en fin gapahuk ved hølen.

3.Flathølen.

Flathølen, det ligger i navnet, er ca 50-60 meter lang og er en rolig, flat og fin høl. Hølen starter etter et tøft stryk, det er fint å fiske med flue og sluk her.

PS! Oppstrøms for flathølen er det noen kulper det er lurt å prøve fiskelykken i.

4. Saghølen.

Saghølen er ca 100 meter lang. Det er fin fart på elva her til å begynne med, den blir roligere mot slutten. Nederst i hølen er det en del store steiner som fisken står bak. Det er fint å fiske både med flue, sluk og mark i denne hølen.

5. Handbåggån.

Handbåggån er ca 300 meter lang. Hølen er dyp og bred i starten hvor elva er rolig, den gjør så en sving (derav handbåggån) ved noen bergknauser. Det er dypt ved berga og det er noen store steiner i bunnen. Det står nesten alltid fisk i denne delen av hølen. Fint å fiske her med både sluk og mark. Det er en gapahuk i øvre del av hølen.

6. Rorommet

Rorommet er ca 250-300 meter langt. Det er fint drag i hele hølen med en del store steiner i bunnen.Det er en fin høl for flue og sluk. Denne hølen er valdets hovedhøl, den er godt besøkt av både fiskere og tilskuere (det er her du treffer sosialkomiteen). Det er en stor fin gapahuk med bålplass i til å koke kaffe og grille seg pølse på.

7. Svinsøyhølen

Svinsøyhølen er ca 100-150 meter lang. Det er bra fart i elva her derfor fin  høl for fiske med flue og sluk. Det er en fin gapahuk ved hølen og parkering like ved hølen.

8. Steinkasterhølen

Steinkasterhølen er ca 200-250 meter lang. Den er rolig i starten med et kort lite stryk/brekk halvveis ned i hølen, fortsetter så med fin fart. Hølen er ikke så bred, så det kreves ikke lange kast her. Fint å fiske med både flue, sluk og mark her. Det er en liten gapahuk på plassen. Kjører nesten helt ned til hølen.

9. Åkersteinen

Åkersteinen er mellom Svinsøyhølen og Steinkasterhølen. Dette er noen kulper som det kan være lurt å prøve fiskelykken i.

Om oss

Kontakt oss

Jon Erik Grøset, Orklaguiden

+47 95827078

Post@orklaguiden.no

Bestilling overnatting

Velg overnatting

Oppsummering

Kontaktinformasjon

Bestilling fiskekort

Oppsummering

Personer

Kontaktinformasjon

Bestilling fiskekort

Oppsummering

Personer

Kontaktinformasjon

Bestill pakke

Velg pakke

Oppsummering

Kontaktinformasjon

 • Bålplass
 • Fluefiske
 • Gapahuk
 • Overnatting
 • Parkering
 • Skilt til elva
 • Slukfiske
 • Sti til elva

Overnatting

 • Det er mulig å overnatte i telt/campingvogn på en slette like ved elva for kr 200 per døgn/2500 per sesong. Det er flere utedo i området og det er fri tilgang til dusj/WC og kjøkken ved gården.
 • Det er også mulig å overnatte i telt/campingvogn m/strøm oppe ved gården til kr 250 per døgn/4000 per sesong (like ved sanitæranlegget)
 • Vi leier også ut en liten tømmerkoie med to sengeplasser. Det er gassbluss og grill utenfor. Ligger ca. 50 meter fra Rorommet. Det er en utedo i nærheten. Fri tilgang til dusj/WC og kjøkken ved gården. Pris kr. 2500 per uke/400 per døgn
 • Oppe ved gården har vi også hytter med innlagt strøm og 4 sengeplasser per hytte like ved sanitæranlegget. pris kr. 3000 per uke/500 per døgn.
 • Det er mulig å hente seg drikkevann ved gården.