Publisert 01.01.2024

Ørretfiske i Finland - bare en drøm?

Det er nok flere av oss fluefiskere der ute som drømmer om å prøve fiske etter flere arter, med forskjellige metoder og kanskje i andre land enn Norge. Etter at min kollega Helge fortalte historier om monsterørret i Läsäkoski i Finland må jeg innrømme at det er noe jeg har tenkt mer og mer på. Er det mulig å få til? Hva vil det koste? Og hvem kan gjøre det? Les videre så skal jeg vise hva jeg har undersøkt! 

Prøv deg etter stor-ørret i Finland! Bilde hentet fra: https://www.kellankoski.fi/troutland/flyfishing/#august

Browntroutland i Konnevedenkosket 

Dette område som vi nå selger pakker på i Finland har over 10 km med perfekte forhold for ørretfiske. Dette er også et privatvald, så du kommer ikke til å stå i kø for å få fiska. Dette område er en av de beste område for fiske etter brunørret i Europa for øyeblikket! Dette området er også kjent for sine store ørreter. En typisk Sentral Finsk brunørret er på omtrent 50 cm, og i veldig god kondisjon. Men de største ørretene er på over 70 cm!

Fiske, overnatting og guide 

Å få tilgang til fiskekort, overnatting og guide er det minste problemet. Det er flere forskjellige typer pakker du kan velge mellom. 

Alternativ 1) 5 netter / 6 dager – 3 guidede dager / 5 fulle fiskedager 2650€ per person (ca. 30 000 NOK)
Prisen er basert på to personer som deler rom. Pakken inkluderer: Alle fiskekort, middag ved ankomstdagen og frokost på avreisedagen. Andre dager er helpensjon.

Alternativ 2) 2 netter / 3 dager – 2 guidede dager / 2 fulle fiskedager 990€ per person (ca.11 000 NOK)
Prisen er basert på to personer som deler rom. Pakken inkluderer: Alle fiskekort, middag ved ankomstdagen og frokost på avreisedagen. Andre dager er helpensjon.

Alternativ 3) 2 netter / 3 dager – 2 fulle fiskedager uten guide 610€ per person (ca. 7000 NOK).
Prisen er basert på to personer som deler rom. Pakken inkluderer: Alle fiskekort, middag ved ankomstdagen og frokost på avreisedagen. Andre dager er helpensjon.

Psst: I kjent finsk stil har også alle gjester tilgang til badstu gratis. Det er også mulig å låne utstyr der ved behov.

Tilgjengelige perioder for 2024: 

  • 15. mai til 28. mai
  • 26. juni til 29. juni
  • 7. juli til 15. juli
  • 1. august til 20. august.

Kontakt oss på: support@elveguiden.no for å booke. 

Hvordan komme seg dit?

Nærmeste flyplass til Kellankoski er Kuopio Airport. Fra Gardermoen går det fly til Kuopio 9 ganger om dagen med mellomlanding i Helsinki (merk at det er kun 3 av disse som har gunstig reisetid). Fra flyplassent til Kellankoski er det 1,5 time med bil. På flyplassen er det flere leiebilselskaper, blant annet Avis, som vi kjenner til fra Norge, men også autoUnion og Europcar

Bli inspirert til en annerledes fiskeferie: 

 

Pris

Leiebil: 1000 kr pr døgn 
Fly tur/retur: 3500 kr pr person 
Pakke: varierende pris, største pakken er ca. 30 000 kr pr person ( 5 netter - inkludert overnatting + fiske + guide + helpensjon)

(Priser sjekket november 2023)

av Hanne Sørvik / Elveguiden
23.11.2023

09.07.2024

Hjelpesenter - FAQ Elveguiden

Her har vi samlet svar på de vanligste utfordringene som våre kunder opplever. Får du ikke svar på det du lurer på så kan du ringe vår supportavdeling på +47 404 02 390 eller sende mail til support@elveguiden.no

Les Mer

09.07.2024

Refusjon av fiskekort

På grunn av den spesielle situasjonen mottar vi for tiden svært mange henvendelser fra fiskere. Vi gjør vårt beste for å svare alle på en god måte, men vi ber om forståelse for at det kan ta litt tid før du får svar fra oss.

Les Mer