Publisert 18.01.2021

Elveguiden - Hvem er vi ?

Team Elveguiden - Hvem er vi ?

Godt nytt år fra oss i Elveguiden
Nytt år betyr nye muligheter samtidig som det betyr at det er under et halvt år til ny fiskesesong. Det gledes! 
Vi i Elveguiden begynner vårt viktigste arbeid når sesongen er ferdig og fram mot kommende sesong. Da skal systemet videreutvikles og vi skal ha spennende møter med utallige grunneiere, vassdrag og forvaltere. Alt dette for å legge til rette for en magisk 2021 sesong. 
Det skjer masse hos oss fram mot juni 2021, og det skal vi skal vi dele med dere i tiden som kommer. Men hvem er egentlig vi som jobber i Elveguiden? Vi er stolte av å ha ett kompetansesterkt team og presenterer hele gjengen her i dag. 

Eirik Norland -  Fiskeguru og regionsansvarlig

Eirik Norland i Årdalselva

Eirik har vasset rundt med vadebukse og sekk siden han lærte å piske med fluestanga i en alder av 7 år i lokale vestlandsperler. I 2012 begynte han så smått å fiske laks i Årdalselva, som i den senere tid har blitt babyen. Her har Eirik vært forvaltningens høyre hånd siden. Eirik ble etter innspilling av "Truls A'la Hellstrøm" i 2017 en selværklært C-kjendis som selvsagt passet godt inn i Elveguidens team av storfint selskap. 

"Her får jeg virkelig gjøre en forskjell, både for forvaltningslag og fiskeren. Å gjøre fiske tilgjengelig for alle er noe jeg brenner for" -Eirik

Bjørnar Neteland - Fiskeguru og regionsansvarlig 

Bjønar med en nydelig sjøørret fra Hardanger.

Bjørnar har vært langs en lakseelv helt sidens han satt i bæremeis i Nausta tidlig på 90-tallet. Før han ble fulltidsansatt i Elveguiden var han på landslaget i alpint og ble rundtlurt av daglig leder i Elveguiden om å gi seg på ski, noe han ikke angrer på nå! Noen kjenner kanskje igjen den litt for PR-kåte bergenseren fra fiskefilmer da han også er en aktiv produsent av fiskefilmer og naturdokumentarer.

«Det er skikkelig gøy å dyrke galskapen sammen med likesinnede fiskeidioter samt å jobbe mot hårete mål. Vi jobber for å være med å forme framtidens forvaltningsystemer og legge til rette for nydelige naturopplevelser. Jeg mener dette er viktig fokus skal man opprettholde interessen for våre nydelig fisker og vassdrag i framtiden. De store ulikhetene i vassdragsnorge er noe av de som gjør jobben så spenndende. Det som fungerer på kjente vestland er ikke nødvendigvis det som er interessant i et vassdrag i Finnmark" -  Bjørnar

 

Patrick Gimmestad Emblem - Daglig leder

Patrick med et "levende klekkeri "fra Lakselva. Nydelig hofisk på 93 cm

Patrick er oppvokst i Romsdalen og ble hektet på laks- og sjøørret fiske i 8års alderen. Siden den gang har hobbyen sklidd godt over til lidenskap og på grensen til galskap.


"Jeg har vært fascinert av villaksen siden jeg forsiktig begynte med laksefiske i 8 års alderen. Siden den gang har interessen for laksefiske tatt helt overhånd, og man kan trygt si at interessen er langt over legens anbefaling. Å jobbe fulltid med Elveguiden har også gitt unike muligheter til å jobbe med forvaltningen av elvene rundt om i landet, noe som i dag gir like mye glede som selve fiskeopplevelsen" - Patrick

Helge Dahlen - Fiskeguru og regionsansvarlig

Helge kom inn i Elveguiden på fulltid allerede i 2019, og har bred erfaring innen laksefiske og arbeid med villaksen.  Mest kjent fra før er han kanskje som artikkelforfatter i både norsk og utenlandsk fiskepresse hvor han har skrevet utallige skildringer fra sine turer rundt omkring i verden på søken etter laks og sjøørret. Han har også erfaring som fiskeoppsyn i Osenvassdraget ved Molde som er hans barndomselv og han har holdt utallige fluefiskekurs og demoer rundt omkring i Norge. 

Helge med et vakkert eksemplar fra Surna


"Å kunne få muligheten til å vie hele arbeidsdagen og mer til for å jobbe med villaksen har vært en drøm siden jeg var en liten guttunge. Å være med på å skape ett bedre produkt for andre laksefiskere samtidig med å bidra til en bedre og mer moderne lakseforvalting med å skape de verktøyene som de forskjellige elvene trenger føles utrolig godt. Vi bygger hele tiden opp vår egen kompetanse med å jobbe med så mange forskjellige vassdrag og vi elsker å dele av denne kompetansen igjen med de som trenger det" - Helge

Daniel Ø. Gausetvik - Dataguru

Daniel Øverli Gausetvik

Daniel er sammen med Patrick en av grunnleggerne av Elveguiden. Han er født i 1988 i Molde og utdannet som webutvikler ved NTNU i Gjøvik. I det daglige jobber Daniel som systemutvikler for Gitek AS i Gjøvik, men har siden 2017 vært med å utvikle webløsningen som Elveguiden tilbyr i dag.

Teamet har en unik kompetanse og gir oss dermed et solid grunnlag for å ta Elveguiden inn i en spennede framtid. Våre erfaringer, sammen med flere sentrale elveeierlag er grunnmuren som ligger bak våre verktøy for forvaltning. Sammen sitter vi på et erfaringgrunlag som ingen kan matche, og vi ser fram til å jobbe på videre for gode systemer og nydelige fiskeopplevelser. Ta gjerne kontakt ved tanker eller spørsmål. 

 

Mvh Eirik, Patrick, Bjørnar, Daniel og Helge

28.02.2021

Kortsalget i Lakselva 2021

Kortsalget i Lakselva åpner i tradisjon tro 1. Mars kl. 18:00 her på Elveguiden, Les mer...

Les Mer