Publisert 01.02.2021

Januarnytt - Elveguiden

Nytt år betyr at det er "kun" er noen måneder til ny fiskesesong. Vi i Elveguiden jobber hardt i disse månedene for å legge til rette for gode opplevelser for våre kunder og dere fiskere. Hver måned fram mot sesongen vil vi presentere nyheter i form av nye vald, vassdrag eller utvikling i våre systemer. Her er hva som er årets "Januarnytt":

Nytt for 2021 er blandt annet unike "Loneelva" - Foto: "Atle Vedaa Toskedal"

Vestland

  • Storelva i Arna i nærheten av Bergen har signert for bruk av elveguidens forvaltningssystemer samt formidling av fiske og fiskekort. Det er kult at dette viktige vassdrag for bergensregionen ser verdien av våre systemer og vi ser fram til å være med på spennende ting med Arna sportsfiskarlag. Arna Sportsfiskarlag ble stiftet i 1985 av entusiaster som ønsket å reetablere laksestammen i Storelva i Arna. Laget driver med kultivering og tilrettelegging for fiske langs hele den lakseførende strekningen i elva som nå er blitt 4,8 km etter at vi fikk etablert laksetrapp i 2009. Fisket i den "øvre delen" blir åpnet i 2013. www.arnasportsfiskarlag.com
Action i Loneelva
  • Lonevåg sportsfiskarlag har også signert for bruk av systemene våre. Lonevåg Sportsfiskarlag disponerer 1,6 km av Loneelva på Osterøy i Hordaland. Den delen av elva som Lonevåg Sportsfiskarlag disponerer er forvaltet av laget i over 50 år og med det er det gjort mye arbeid med å tilrettelegge for for fiske langs elva igjennom mange år. Et meget spennende typisk "flom-vassdrag" som fra gammelt av er kjent for sine store mengder med smålaks. I 1979 ble det tatt over 1000 laks i dette vassdraget der "kun" 5 var over 3kg. KULT! Se mer her: LONEVÅG SPORTFISKARLAG

    - Med Vosso, Bolstad, Arna og Lone så har Elveguiden på kort tid blitt en viktig plattform for bergenserne som skal finne kortreiste fiskeopplevelser.

 

Trøndelag

Skauga! ( hentet fra Skauga.no)
  • Skauga. "Skauga ligger i Indre Fosen kommune i Trøndelag, og er ei fin lakseelv som så absolutt er verdt et besøk i sommermånedene. Selv om du ikke bør vente deg så veldig mange lakser i ti-kilosklassen, er mulighetene for å få ei kjempefin fiskeopplevelser veldig gode". Skauga vil først og fremst komme inn på våre systmer med Fangstrapprotering og laksebørs. Vi gleder oss til samarbeid!
     
  • Upper Namsen fishing og Namsentunet har allerede lagt ut flere pakker på Elveguiden. Namsentunet er plassert 20 meter fra elvebredden og 3 kilometer nord for Grong sentrum. De tilbyr 7,5 kilometer med eksklusivt fluefiske på begge sider av elva ( totalt 15 km), og er den første fiskecampen i Namsen med egne kvoter. Overnatting og mat er av høy klasse og det serveres viltkjøtt og villfisk med passende drikke attåt. Se tilgjengelige pakker hvor overnatting, mat og fiske er inkludert her!   

Se filmen fra når Bjørnar og Patrick fra Elveguiden var å besøkte Upper Namsen Fishing i 2020 HER

28.02.2021

Kortsalget i Lakselva 2021

Kortsalget i Lakselva åpner i tradisjon tro 1. Mars kl. 18:00 her på Elveguiden, Les mer...

Les Mer