Publisert 26.05.2020

Ny Elveguiden app!

Vi har nå lansert vår nye app for både Android og iPhone

Gjennom vinteren har vi jobbet me utviklingen av vår nye app. Appen er designet som en forenklet versjon av selve nettsiden, og har fremhevet snarveier til;

  • Registrer fangst
  • Booking av fiske
  • "Min side" med alle dine nødvendige kvitteringer

 

Registrere fangst

Elvene har ulike regler når det kommer til rapportering av fangst, derfor har vi også ulike alternativer for fangstrapportering. Noen elver krever at man rapporterer på sitt fiskekort, og andre elver skal man bare velge valdet man har fisket på. Når du skal rapportere fangst er det derfor viktig at du ser i fiskereglene i elven du fisker i  for å se hva som gjelder der du fisker. 

Rapportere fangst først og fremst.
Appen inneholder mye de samme funksjonene som nettsiden gjør, men der nettsiden blir mest bruk til kjøp av fiske og overnatting så vil appen oftest bli brukt til rapportering av fangst ved elven. Derfor har vi da også utformet den som vi har gjort.  
Rapporter fangst er det første man ser når man åpner appen og man trykker bare rett inn der for å legge inn fangsten sin.

Velge rett alternativ i fangstrapporteringen.
Når man har trykt "Rapporter fangst" dukker det opp 3 valg. 
  
Den øverste "Enkel fangstregistrering" er for de elver og vald med privat utleie hvor det ikke skal knyttes ett konkret fiskekort til fangsten. (mest vanlig i elvene i midt-Norge og vestlandet).

De to neste valgene er for de som skal knytte fangstene til ett fiskekort. I de aller fleste elvene i Finnmark skal bruke denne løsningen

Alternativet "Velg blant dine fiskekort" er den vanligste som en skal bruke når man leverer fangstrapport på ett kort kjøpt av en selv. Mange elver velger å ha automatisk sperre knyttet til fangstrapportering og da MÅ en rapportere på kortet sitt via denne løsningen for å unngå å bli sperret ute fra systemet. Elver som Lakselv, Vestre Jakobselv og omkringliggende elver skal bruke denne løsningen, samt noen av de sørover også.

Alternativet "Fiskekort kjøpt av en annen" skal man bruke hvis man skal hjelpe en annen fisker å levere fangstrapportering hvor det skal knyttes rapport til kortet.  Man kan også bruke dette alternativet hvis noen andre har kjøpt fiskekort for en og man har da id nr til dette kortet.

Ved gjennutsetting av fisk.
Siden det er obligatorisk i all fangstrapportering over hele landet nå at både lengde og vekt skal rapporteres inn har vi lagt til en funksjon for å hjelpe fiskere her som gjennutsetter fisk. 
Når man skriver inn cm på fisken så vil ett estimert vektforslag komme fram basert på sannsynlig vekt etter lengde på fisken og hvordan fisken er i elva man fisker i. 
Denne estimeringen er jo ikke helt nøyaktig, men en god pekepinn på hva fisken faktisk veide. 
Dette har vi laget til for at gjennutsetting skal skje så skånsomt som mulig og en fisker da skal slippe å både måle og veie fisken før den gjennutsettes.

Videoer med forklaring på fangstrapporteringen også.
Før sesongstart kommer det også innstruksjonsvideoer som viser de forskjellige måtene og rapportere på og det vil komme tydelig fram hva som skal brukes i de forskjellige elvene. Disse finner du på youtube ved å søke på Elveguiden. De vil også bli sendt til de forskjellige elvene.
 

Det beste er å rapportere inn fangsten rett etter at den er tatt.

31.05.2022

Elveguiden: For grunneiere, forvaltningen og fiskeren

Filmen viser kort hva Elveguiden leverer av system og løsninger for Grunneiere, Forvaltningslag og fiskere.

Les Mer

31.05.2022

Trenger du hjelp? FAQ

Møter du på utfordringer i Elveguiden sine systemer så kan du ringe vår supportavdeling på +47 404 02 390 eller sende mail til support@elveguiden.no

Les Mer