Publisert 23.05.2023

- Nyttig og nødvendig informasjon har aldri vært enklere tilgjengelig

- Nyttig og nødvendig informasjon har aldri vært enklere tilgjengelig

Tom Christian Nynes er en lidenskapelig laksefisker. Mannen fra Grong fisker mye i forskjellige vassdrag, og har nå testet nye Elveguiden PRO siden lanseringen i starten av mai. Under kan du lese hans vurdering.

Elveguiden PRO ble utviklet for å gjøre fiskeopplevelsen enda gøyere, og gi laksefiskere økt kunnskap om fangster og elveforhold. Dataen gir deg tilgang på vannføringen fra din drømmefangst i 2009 - til hva vanntemperaturen er i din favorittelv akkurat nå. Man kan også se om det var flo eller fjære da den største laksen i Orkla i fjor ble tatt. Last ned Elveguiden-appen og utforsk PRO selv!

NB! Siden Tom Christian skrev denne anmeldelsen har vi kommet med flere funksjoner og oppgraderinger. Blant annet kan du nå skru på varslinger slik at du får en notifikasjon hver gang noen tar fangst på de elvene du ønsker varsel fra. Det er nå mulig å sortere fremsiden til å vise fangster kun fra dine favoritter, og små justeringer her og der. Vi håper du vil teste den ut! Det er gratis i 3 dager.

Tom Christian Nynes vurderer PRO

- Da var den endelig her. Elveguiden PRO. Gjengen i Elveguiden hadde lagt ut såpass mange teasere, at mine forventninger var skrudd høyt opp. Så langt er det enkelt å si at jeg ikke er skuffet.

Slik vil Nynes bruke appen som verktøy under sesongen:

Min egen Fangstdagbok!

Mine fangster:
- Sikkert som de fleste andre, var jeg først inne og tittet på tidligere fangster. Selv om jeg husker de fleste laksene, og sånn ca. hvordan forholdene var, var det for min del utrolig interessant å få detaljer om vannstand, vanntemperatur, tidevann knyttet til mine tidligere fangster. Trykker man seg videre inn på «Vis fangststatistikk», får man ytterligere informasjon i form av blant annet grafer for vannstand, temperatur og tidevann. Her gjorde jeg her en nyttig observasjon som jeg ikke var klar over:

Jeg tok flere lakser på samme vald i juni i fjor. Disse ble tatt på forskjellig vannstand og forskjellig tid på døgnet. PRO viser meg imidlertid at alle ble tatt ganske nøyaktig 6 timer etter full flo! Dette kan så klart være tilfeldig, men er absolutt noe jeg kommer til å være oppmerksom på neste gang jeg skal fiske samme plass.

Favoritter:
- Det neste jeg gjorde var å lagre mine egne favoritter. Per nå har jeg lagt inn alle elver og vald jeg vet jeg kommer til å fiske i løpet av sesongen. De ligger lett tilgjengelig, slik at når jeg trykker på en av dem får jeg umiddelbart opp informasjon om forholdene i elva. Gull! Har jeg lagret en elv som favoritt, kommer alle tilgjengelige soner og ledig fiske på løpende bånd. Dette i tillegg til informasjon om elva, laksebørs, fiskeregler og informasjon om desinfisering. Nyttig og nødvendig informasjon har aldri vært enklere tilgjengelig.

Oppdag nye fiskeplasser:
- Jeg antar at flere er som meg, og setter pris på å fiske og oppleve nye elver. Hvis så, oppfordrer jeg til å sjekke ut fanene «Skjulte perler» og «Nye tilbud» i appen. Det er så fantastisk mye spennende fiske der ute hvis man bare har litt utforskertrang i blodet.

Rapportere fangst:
- Håpet er at man ikke skal komme alt for mange dagene inn i ny sesong før man kan rapportere fangst. Dette har aldri vært enklere enn i nye appen til Elveguiden. Trykk rapporter, søk opp riktig elv, og så er det bare å følge stegene på skjermen. Raskt og enkelt.

Siste fangster på hjem/startområdet liker jeg også godt. Her er det fullt mulig å “scrolle seg bort”. Dette setter ekstra fyr på en fiskefeber som allerede river godt i kroppen. 


Hvorfor PRO?
- Informasjonen du får fra nye Elveguiden PRO er opp til enhver å bruke! Noen kan synes det blir for mye informasjon og at dette tar bort noe av sjarmen med fisket, og den oppfatningen har jeg så klart respekt for. Velger man likevel å benytte seg av, og systematisere den informasjonen man nå enkelt har tilgang til gjennom PRO, er jeg overbevist om at det kan gi en ekstra liten edge på kommende fisketurer, og ikke minst forlenge en god fiskeopplevelse!

Skitt fiske! Med vennlig hilsen Tom Christian Nynes.

Nysgjerrig på PRO? Last ned appen her og kom igang!

17.04.2024

Rabattkoder til alle med Elveguiden bruker!

Vi har spennende nyheter å dele med deg denne tirsdagen! Vi har nettopp sikret en fantastisk avtale med skittfiske.no. Har du bruker på Elveguiden får du nå tilgang til rabatter på anerkjente merkevarer ved bruk av din personlige rabattkode fra Skitt Fiske. Dersom du har abonnert på PRO får du enda bedre rabatter!

Les Mer

18.03.2024

Elveguiden PRO - Fiskerens ultimate verktøy!

Elveguiden PRO ble lansert i 2023 med stor suksess. Over 1200 laksefiskeren tok i bruk verktøyet i løpet av sesongen og vi ser at appen også har blitt brukt mye nå "off-season". Vi har brukt høsten og vinteren på å hente inn ønsker og ideer fra brukere for Elveguiden PRO i 2024, og det er gledelig å nå kunne presentere Elveguiden PRO 2024. Disse løsningene blir klare i appen i løpet av våren og inn i sommeren.

Les Mer