Publisert 03.05.2020

«Verdens største laks» på Elveguiden.

Bolstadelva er en elv som alle som fisker laks bør ha kjennskap til. Elven som er den nederste biten av «Vossovassdraget» hadde i 200år et legendarisk fiske og var kjent for å være en av verdens mest legendariske vassdrag. Vossolaksen er kjent som verdens største, og ikke uten grunn. De første laksene i fangstboken i Bolstadelva i 1966 hadde en svimlende gjennomsnittsvekt på 19,2kg.... Elven stengte for laksefiske i 1992 etter bestandskollaps, og åpnet igjen for et forskningsfiske etter et omfattende arbeid med å få tilbake laksen i 2012. Elven leverte meget bra fangster de første 3-4årene etter åpning, men har stagnert siden. Litt fordi det er mindre fisk, men det tenkes også at årsaken kan være at det rett og slett fiskes lite. Siden forskningsfiske begynte i 2012 så har det kun vært lov å fiske 10 timer på døgnet i tillegg til en rotasjon på vald. 

Anders Neteland med "Vossolaks" tatt i Bolstad 2016

Fra 2020 sesongen så blir det fredning på natten fra 00.00 – 06.00. Ellers kan man fiske så mye man vil. Det blir også fra sesongen 2020 mulig å booke vald. Det betyr at du kan reise til denne magiske elven å være sikret «Keilo» som har Bolstadrekord på 32kg, «Langhølen» eller «Rognen» som engelskmennen kalte «Everyones favourite beat.»

Bolstadelva kommer inn på elveguiden sine systemer med både laskebørs og salg av fiske. Siden det fortsatt er forskningsfiske så er all laksen fredet og skal skannes etter merker. Et «kurs» som fisker kan ta på TLF eller nett vil ta fiskeren igjennom denne prosessen, og vil legges ut på elveguiden sine sider god tid før fiske. Dette kurset vil fungere som en autorisasjon på at du er innforstått med hva som skal gjøres ved fangst i Bolstadelva.

Info om salg av fiske og de ulike hølene finner du her: 
https://elveguiden.no/no/elv/bolstadelva?tabType=aboutelven

For oss i Elveguiden det veldig spennede å jobbe med et vassdrag som Bolstadelva, og vi håper vår innsats kan bidra til at flere for øynene opp for dette vassdraget. Det fortjener det!

28.02.2021

Kortsalget i Lakselva 2021

Kortsalget i Lakselva åpner i tradisjon tro 1. Mars kl. 18:00 her på Elveguiden, Les mer...

Les Mer