Publisert 03.08.2022

FAQ: Desinfisering

Det er mange vassdrag som benytter Elveguidens system for desinfisering. Slik går du frem for å bruke denne:

 1. På elvas presentasjonsside skal du finne informasjon om hvor desinfiseringsstasjonen (-e) er. Som regel er disse også markert i kartet.
 2. Når du er ved stasjonen desinfiserer du fiskeutstyret ditt, ev kajakk/ annet som etter vassdragets regelverk skal desinfiseres før bruk i vassdraget
  1. Spray virkestoffet "Virkon S" på det som skal desinfiseres. La virke noen minutter.
  2. Skyll av med rent vann.
 3. Åpne appen Elveguiden. Husk at du må være logget inn. Klikk på "Registrer desinfisering". Her skal du skrive inn "Stasjons ID". Denne fem-siffrede koden finner du på en plakat på desinfiseringsstasjonen. Klikk deretter på "Registrer ny". Du får umiddelbart kvittering på gjennomført desinfisering.
 4. Hvis du ikke bruker appen vår, går du inn på nettsiden elveguiden.no fra web. Husk at du må være logget inn. klikk på navnet ditt oppe i høyre hjørne, og deretter på "Min side". I margen til venstre ser du menyvalget "Desinfisering". Klikk her. Deretter taster du inn den fem-siffrede koden som står på plakaten som du finner på desinfiseringsstasjonen. Klikk på "Registrer ny". Du får umiddelbart kvittering på gjennomført desinfisering.

Registrere desinfisering fra web www.elveguiden.no

Det er mulig å registrere desinfisering fra nettsiden (ikke fra appen). 

 1. Logg inn, klikk på navnet ditt som nå står øverst i høyre hjørne, og klikk på "Min side". 
 2. I margen til venstre finner du "Desinfisering", klikk der. 
 3. Tast inn Stasjons ID og klikk deretter på "Registrer ny". Du får umiddelbart kvittering på gjennomført desinfisering.

 

Finner ikke stasjons-ID

Stasjons-ID skal stå på en plakat som skal henge et sted på desinfiseringsstasjonen. Hvis du ikke finner koden oppfordrer vi til å kontakte forvaltningslaget i vassdraget. Kontaktinformasjon skal du finne på vassdragets presentasjonsside. 

Tilbake til der du kom ifra FAQ ELVEGUIDEN

Fant du ikke svar på dine utfordringer? Kontakt vår supportavdeling ved å sende e-post til support@elveguiden.no eller ring oss på +47 404 02 390. Vår telefontid er kl 09-15 på hverdager.

14.05.2024

Elveguiden PRO - Fiskerens ultimate verktøy!

Elveguiden PRO ble lansert i 2023 med stor suksess. Over 1200 laksefiskeren tok i bruk verktøyet i løpet av sesongen og vi ser at appen også har blitt brukt mye nå "off-season". Vi har brukt høsten og vinteren på å hente inn ønsker og ideer fra brukere for Elveguiden PRO i 2024, og det er gledelig å nå kunne presentere Elveguiden PRO 2024. Disse løsningene blir klare i appen i løpet av våren og inn i sommeren.

Les Mer

13.05.2024

NY (!) Fiskeforholdside - Elveguiden PRO

Fiskeforhold! 🤩Laget for at laksefiskere enkelt skal finne den informasjonen dere trenger for å fiske i elva!

Les Mer