Publisert 01.03.2022

FAQ: Fangstrapportering

Hvordan lager jeg en brukerprofil? 
For å rapportere fangst på Elveguiden må du ha en brukerprofil. Det er gratis å lage en brukerprofil. Dette lager du enten på web ved å klikke på "registrer deg", eller i app ved å klikke på de tre strekene i høyre hjørnet og klikke "opprett konto". Fyll inn all informasjon og klikk på registrere. Etter du har laget brukerprofil, kan du logge inn og få tilgang til å rapportere fangst på Elveguiden. 

Rapportere fangst
Åpne appen, eller elveguiden.no, og klikk på "rapporter fangst". Søk opp elva du vil rapportere fangst på. Her kan det være litt forskjellige rapporttyper ut ifra hvilken elv du skal rapportere til:

  1. Skal du rapportere uten å ha et kort, velger du å rapportere uten tilknytning til fiskekort "enkel fangstrapportering"
  2. Skal du rapportere og har et fiskekort, velger du å rapportere tilknyttet fiskekort "knytt fangst på fiskekort"
  3. Her kan du også velge om du skal rapportere fangst på et kort som noen andre har kjøpt for deg "spesifiser tilpassede detaljer for fiskekortet"

Enkel fangstrapportering: hopp rett videre til å velge vald.
Knytt fangst på fiskekort: Ved å tilknytte det til et fiskekort må du velge fiskekortet fangsten skal knyttes til
Spesifiser tilpassede detaljer for fiskekortet: Legge in FCID nummeret som står på fiskekortet hvis noen har kjøpt kortet for deg. 

Velg hvilket vald du skal rapportere fangsten på, og klikker "legg til fangst". 
Fyll ut feltene som dukker opp, og klikk lagre. Sjekk at riktig navn dukker opp, hvis ikke husk å endre.
Se over at rapporten ser riktig ut, huk av på at du godtar elvas gjeldende regelverk og send inn. 

Redigere fangst  
Åpne min side i appen eller på elveguiden.no (på appen klikker på de tre strekene i høyre hjørne, på web klikker du på navnet ditt i høyre hjørne). Her får du en oversikt over alle rapporter du har sendt inn. Finn den fangsten du ønsker å redigere i oversikten "fangster". Klikk rediger og gjør de endringene du ønsker. Klikk så lagre.

Rapportere fangst for andre 
Åpne appen eller elveguiden.no, og klikk på "rapporter fangst". Søk opp elva du vil rapportere fangst på. 
Her kan det være litt forskjellige rapporttyper ut ifra hvilke elv du skal rapportere til. 

  1. Skal du rapportere for noen andre som ikke har et fiskekort, velger du å rapportere uten tilknytning til fiskekort "enkel fangstrapportering".
  2. Skal du rapportere for noen som har et fiskekort, som du har kjøpt, velger du å rapportere tilknyttet fiskekort "knytt fangst på fiskekort".
  3. Skal du rapportere for noen som har kjøpt et fiskekort,  på sin profil,  velger du "spesifiser tilpassede detaljer for fiskekortet"

Enkel fangstrapportering: hopp videre til å velge vald
Knytt fangst på fiskekort: For å tilknytte fangsten til et fiskekort du har kjøpt for noen andre å du velger du det fiskekortet fangsten skal knyttes til. 
Spesifiser tilpassede detaljer for fiskekortet: Skal du tilknytte fangsten til et fiskekort noen andre har kjøpt legger du inn FCID nummeret.

Velg hvilket vald du skal rapportere fangsten på, og klikk "legg til fangst". 
Fyll ut feltene som dukker opp, og klikk lagre. Dobbeltsjekk at navnet til personen du skal rapportere for dukker opp - hvis ikke endrer du navnet til den personen du registrerer fangst for nå.
Se over at rapporten ser riktig ut, huk av på at du godtar elvas gjeldende regelverk og send inn. 

Rapportere nullfangst 
Åpne Elveguiden appen, eller elveguiden.no og klikk på "rapporter fangst".
Søk opp elva du vil rapportere fangst på. Her kan det være litt forskjellige rapporttyper ut ifra hvilke elv du skal rapportere på:

  1. Skal du rapportere uten å ha et kort, velger du å rapportere uten tilknytning til fiskekort.
  2. Skal du rapportere og har et fiskekort, velger du å rapportere tilknyttet fiskekort.
  3. Her kan du også velge om du skal rapportere fangst på et kort som noen andre har kjøpt for deg.

Ved å tilknytte det til et fiskekort må du velge fiskekortet fangsten skal knyttes til, eller legge in FCID nummeret som står på fiskekortet hvis noen har kjøpt kortet for deg. 

App: Velg hvilket vald du skal rapportere fangsten på, og trykk send inn uten å legge til fangst
Web: Velg hvilket vald du skal rapportere fangsten på og huk av "nei" på spørsmål om du har fått fangst. 
Se over at rapporten ser riktig ut, huk av på at du godtar elvas gjeldende regelverk og send inn. 

 

Tilbake til der du kom ifra FAQ ELVEGUIDEN

Fant du ikke svar på dine utfordringer? Kontakt vår supportavdeling ved å sende e-post til support@elveguiden.no eller ring oss på +47 404 02 390. Vår telefontid er kl 09-15 på hverdager.

17.04.2024

Rabattkoder til alle med Elveguiden bruker!

Vi har spennende nyheter å dele med deg denne tirsdagen! Vi har nettopp sikret en fantastisk avtale med skittfiske.no. Har du bruker på Elveguiden får du nå tilgang til rabatter på anerkjente merkevarer ved bruk av din personlige rabattkode fra Skitt Fiske. Dersom du har abonnert på PRO får du enda bedre rabatter!

Les Mer

18.03.2024

Elveguiden PRO - Fiskerens ultimate verktøy!

Elveguiden PRO ble lansert i 2023 med stor suksess. Over 1200 laksefiskeren tok i bruk verktøyet i løpet av sesongen og vi ser at appen også har blitt brukt mye nå "off-season". Vi har brukt høsten og vinteren på å hente inn ønsker og ideer fra brukere for Elveguiden PRO i 2024, og det er gledelig å nå kunne presentere Elveguiden PRO 2024. Disse løsningene blir klare i appen i løpet av våren og inn i sommeren.

Les Mer